MOTEL IOANIS va ofera de cazare in Mandruloc, Arad.
Motelul este situat pe soseaua DEVA-ARAD in MANDRULOC, la 15 min de centrul orasului Arad.
Dupa un drum greu cu trafic aglomerat, atmosfera calduroasa si ospitalitatea ce o gasesti aici te va face sa te reîntorci.
MOTEL IOANIS pune la dispozitia clientilor 34 locuri de cazare in camere duble triple si cu 4 locuri, fiecare camera avnd, frigider, aer conditionat, baie proprie si internet. Motelul dispune de asemenea de parcare proprie.
Va asteptam cu drag!
Municipiul Arad este așezat în extremitatea vestică a României, în sudul Crișanei și în nordul Banatului, în șesul întins al Tisei. Orașul Arad ește reședința județului cu același nume situat în vestul țării noastre în câmpia de vest pe ambele maluri ale Mureșului. Numele de Arad pentru actualul oraș, reședință de județ are o origine contestată, astfel e posibilă proveniența ca o formă adaptată a numelui Orod/Urod, un presupus cavaler maghiar al regelui Ștefan I al Ungariei. Prima atestare documentară a zonei Aradului era făcută în secolul al XI - lea în contextul luptelor localnicilor cu armatele regatului feudal maghiar. Relieful din Câmpia Aradului este situată între Munții Zarandului și albiile Ierului și Mureșului Mort, în continuarea Câmpiei Crișurilor la sud de linia localităților Pâncota, Caporal Alexa, Olari, Șimand și Sânmartin până în valea Mureșului între Păuliș și Pecica. Spre ramura muntoasă are altitudini de aproape 120 m, iar în vest puțin peste 100 m. La poalele munților Zarandului se distinge o fâșie de câmpie piemontană care nu ajunge pană la Mureș și care trece treptat într-o fâșie ceva mai joasă. În anul 1552 orașul a fost ocupat de turci. Pacea de la Karlowitz stabilea granițele Imperiului Habsburgic cu Imperiul Otoman pe cursul Mureșului, astfel Aradul devine oraș de graniță. Împărăteasa Maria Terezia ordonă construirea unei noi cetăți în stil Vauban-Tenaille ce este acum un obiectiv turistic. În componența sa actuală sunt 10 orașe printre acestea fiind cunoscute Nădlac și Curtici ca fiind și principalele puncte de trecere a frontierei atât pe cale rutieră cât și feroviară. Orașul Arad este unul de tranzit făcând legătura cu Europa
de vest. Aradul este un oraș multii etnic, multii cultural, din acest motiv având o gastronomie diversificată. Orașul are două universități acreditate precum și câteva clinici care contribuie la turismul medical. Aradul este așezat aproape de Oradea 120 kilometrii, Timișoara, 57 kilometrii, Deva 165 kilometrii, dar și Budapesta 220 kilometrii. Această așezare geografică a dus la dezvoltarea economică a orașului segment la care a contribuit și partea turistică. Pe parcursul secolelor XIX și XX, Aradul s-a afirmat ca unul dintre cele mai importante centre economice din regiune. În acest sens semnificativă este evaluarea făcută în anul 1937, potrivit căreia, raportat la activitatea celor 4001 societăți comerciale, orașul a fost considerat drept cel mai puternic centru economic din Transilvania și al patrulea din România.În atingerea acestui statut au conlucrat factori precum poziția geografică a orașului, la intersecția unor drumuri comerciale de maximă importanță, și diversitatea etnică și religioasă a locuitorilor săi. Aceiași factori fac din Arad astăzi, unul dintre cele mai prospere orașe din România postrevoluționară. În prezent orașul nu are probleme în ceea ce privește locurile de muncă. Oficialitățile orașului au stabilit în timp numeroase parteneriate cu orașe din țara vecină. Orașul Arad se evidențiază prin clădirile vechi cu arhitectură ce vorbește despre istoria orașului. Palatul administrativ situat în zona zero a orașului nu trebuie ratat de nici un turist, iar teatrul Ioan Slavici este un reper pentru vizitatori. Nu trebuie să ratați nici Parcul Reconcilierii. Aradul este unul dintre orașele care au contribuit la Revoluția din 1989. Autoritățile locale organizează anual numeroase evenimente cultural artistice, iar în luna august sunt zilele orașului Arad. Faima ștrandului Neptun din Arad a depășit de mult timp faima orașului iar la 18 kilometrii de Arad se află balta din localitatea Ghioroc, o atracție turistică ce se modernizează an de an. La 100 de kilometrii de Municipiul Arad se află stațiunea montană Moneasa. Pentru a vă relaxa în natură puteți ajunge în zona protejată Lunca Mureșului situată în pădurea Ceala înspre aeroportul din Arad. Dacă nu îti permite timpul să ajungi pînă la pădure poti face o plimbare în parcul din spatele primăriei pe malul râului Mureș, Cetatea Șiriei, Casa Memorială Ioan Slavici și Șoimoș sunt la maxim 35 de kilometrii de Arad. Mănăstirea Maria Radna situată în apropiere de Arad este an de an loc de pelerinaj religios. Cei care ajung oaspeții acestui oraș pot să se bucure de bunătățile culinare specifice zonei iar faptul că aici conviețuiesc mai multe etnii se regăsesc în preparatele culinare. Aradul oferă multe posibilități pentru turiști, turismul este o ramură dezvoltată a economiei.Cat despre cazare in Arad, gasiti numeroase unitati de cazare, tot mai moderne de la an la an.
Cazare arad
Pensiuni arad
|